RROMA Film Festival este un proiect inedit în spațiul cultural românesc și european, fiind singurul festival de film dedicat minorității rome. Evenimentul aflat la prima ediție își propune să ilustreze cultura specifică acestei minoritati adesea aflată în situații de marginalizare și să promoveze dialogul intercultural. Festivalul se desfășoară în orașul Brașov și în comuna Augustin, județul Brașov oferind publicului acces gratuit la filmele de scurt metraj inspirate din cultura romilor înscrise în competiție precum și la creații cinematografice de lung metraj care și-au câștigat faima pe plan național și internațional.
O RROMA Film Festival si jekh projèkto nevo and-i rumunikani thaj evropikani kulturàlo avlin, ovindoj o korkorutno festivàlo tradino karing i rromani minoritèta. O evènto si k-i angluni edìcia thaj kamel te sikavel i kultùra kadale minoritetaqi kaj butivar si dini rigate, thaj te vazdel o interkulturàlo dialògo. O festivàlo inkerel pes and-o fòro Braśov thaj and-o gav Augustin, andar o źudèco Braśov, thaj putrel drom e publikosqe te dikhel bi te pokinel e xarne-vaxtesqe fìlmura savenqi inspiràcia avel andar i rromani kultùra thaj save si xramosarde and-i kompetìcia, ta vi lungone-vaxtesqe cinematografikane kreàciě save kerdile prinʒarde k-o themutno thaj k-o maśkarthemutno nivèlo. (traducere realizată cu sprijinul Asociației Culturale Amphiteatrrom)
Evenimentul va gazdui un concurs de tradiții culinare specifice și un recital de muzică și dansuri tradiționale.
Promotorul proiectului este Asociația CRN, o organizație care are ca obiect principal de activitate organizarea de evenimente culturale și totodată o casă de producție care acoperă o arie largă de activități în domeniul imaginii, realizând filme de prezentare, spoturi și clipuri TV, filme de prezentare evenimente, filme documentare și de scurt metraj etc. În afară de componenta culturală, Asociația CRN vizează și următoarele aspecte cu impact social si socio-cultural: angrenarea unor tineri autori, precum și a unor autori aflați într-o situație de marginalizare socială în proiecte cu impact socio-cultural cu scopul afirmării valorilor personale și a stimei de sine; facilitarea schimbului de idei și inițiative cu alți promotori de proiecte cu impact socio-cultural la nivel european; susținerea și dezvoltarea societății civile.
Proiectul este co-finanțat de către Consiliului Judeţean Braşov și are ca parteneri Primăria Comunei Augustin, Centrul Cultural Reduta, firma de producție cinematografică Rock House Events si Asociația Culturală ANCE EUROPE.